Enya Fierens (17), speelster van onze Dames B en U19-meisjes, heeft een College Grant kunnen bemachtigen voor de McPershon College in Kansas, USA. 

Enya startte enkele jaren geleden bij de buren van Lizards Lubbeek-Leuven met volleyballen, maar maakte al snel de overstap naar VHL. Hier zal Enya binnen de kortste keren uitgroeien tot een vaste waarden in het middencompartiment met talrijke successen tot gevolg. Het hoogtepunt was de Belgische titel met de U17-meisjes in 2022. 

Deze resultaten bleven niet ongemerkt en de beelden werden samengevat en naar Amerika gestuurd in de hoop gekozen te worden voor een College Grant. McPerson College uit Kansas zal in Enya een ideale speelster voor hun ploeg en biedt haar dan ook de kans om haar droom waar te maken.

Een reactie van Koen Aerts, één van onze jeugdcoördinatoren en trainer van Enya: "Als jeugdopleidingsclub kunnen we alleen maar fier zijn als onze spelers en speelsters unieke kansen kunnen afdwingen door het harde werk dat ze Volley Haasrode Leuven verzet hebben.  In het verleden konden ook al verschillende spelers de stap zetten naar de Topsportschool in Vilvoorde (Kobe en Mattis Verwimp, Eliot Devleesschauwer en Kaat Peeters). Dit moet onze jeugdwerking vooral het vertrouwen geven dat we op de goede weg zijn!"

Maar alvorens het vliegtuig te nemen zal Enya nog Momenteel werkt Enya met Dames B nog een stevig seizoen af waar ze momenteel afgetekend aan kop staan in Nationale 3 en de halve finale van de Interfederale Beker hebben bereikt. Met de U19-meisjes zal ze ook deelnemen aan de Cornacchia World Cup in de paasvakantie.

We wensen Enya dan ook nog veel succes toe in haar laatste maanden in VHL, maar zeker ook in Kansas! We zullen haar avonturen zeker blijven volgen!

 

© website powered by Twizzit.com