Kris Eyckmans werd 11 jaar geleden trainer-coach van het eerste herenteam van Volley Haasrode Leuven, dat op dat ogenblik in liga B speelde en waar Kris voordien als speler aan de slag was geweest.

In zijn eerste jaar als trainer-coach werd onmiddellijk de promotie naar liga A behaald, waar ons team jaar na jaar nieuwe mijlpalen heeft bereikt. We slaagden er steeds in om tussen de plaatsen 4 en 6 te eindigen, met vorig seizoen een uitzonderlijk mooie derde plaats. Wij hebben intussen ook 5 Europese campagnes achter de rug. Met Kris heeft onze club geduldig kunnen bouwen aan een verdere professionalisering en hebben wij heel wat jeugdig talent speelgelegenheid op het hoogste niveau kunnen bieden.

Door de benoeming van Kris Eyckmans als Technisch Directeur bij Volley Vlaanderen is de combinatie met clubvolleybal vanaf het komende seizoen niet meer mogelijk.

De opvolger van Kris is Hendrik Tuerlinckx, die momenteel voor het derde jaar op rij deel uitmaakt van ons Liga A team. Hendrik kan een prachtcarrière als volleybalspeler voorleggen waarin hij met Knack Roeselare 7 landstitels, 8 bekers van België en 5 supercups gewonnen heeft. Hij werd ook 4 maal uitgeroepen tot speler van het jaar. In de voorbije 2 seizoenen en het lopende seizoen heeft hij samen met zijn ploegmaats en staf prachtige momenten gebracht.

Hendrik Tuerlinckx en Volley Haasrode Leuven hebben een overeenkomst afgesloten voor een periode van drie jaar. Hendrik zal zijn nieuwe taak opnemen na het lopende seizoen, en krijgt alle vertrouwen van het bestuur, de spelers en de fans van Volley Haasrode Leuven om de succesvolle opgang van onze club in de komende seizoenen verder te zetten.

Wij zijn Kris uitzonderlijk erkentelijk voor wat hij bij Volley Haasrode Leuven heeft gepresteerd en nog meer voor de manier waarop hij dit gedaan heeft, en wij wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe functie. Wij wensen ook Hendrik alle succes met de nieuwe functie die hij vanaf volgend seizoen zal opnemen.

Hieronder link naar nieuwsuitzending van ROBtv:

https://www.robtv.be/nieuws/hendrik-tuerlinckx-stopt-na-dit-seizoen-als-speler-bij-vhl-en-volgt-kris-eyckmans-op-als-trainer-162622

Volley Haasrode Leuven

20 december 2023

 

Contact

Roland Thonnon manager Volley Haasrode Leuven roland.thonnon@volleyhaasrodeleuven.be - 0475/60.19.11

© website powered by Twizzit.com